Prowadzenie punktu gastronomicznego

Prowadzenie punktu gastronomicznego

Niewielki punkt gastronomiczny może być dobrym pomysłem na pierwszy biznes, oczywiście tylko wtedy, kiedy będzie położony w dobrym miejscu i odpowiednio prowadzony. Trzeba więc znaleźć takie miejsce, gdzie przemieszcza się wielu młodych ludzi albo tych w średnim wieku. Starsi raczej nie przepadają na tego typu jedzeniem i jeśli mają stołować się poza domem, to raczej wybiorą bar mleczny. Natomiast młodzi uwielbiają bary szybkiej obsługi, pizzernie, pierogarnie, gdzie można nie tylko zjeść coś na szybko, ale jeszcze spotkać się ze znajomymi, pooglądać mecz i dobrze bawić. Przy organizacji punktu gastronomicznego bardzo ważne jest posiadanie właściwego pomieszczenia. Musi być tam miejsce nie tylko dla klientów ale też na kuchnię. Kuchnia musi być odpowiednio przygotowana, bo inaczej sanepid nie pozwoli nam na otwarcie miejsca, gdzie będziemy karmić ludzi. Zresztą troska o klienta też nam powinna przyświecać. Tu nie tylko chodzi o dobre wyżywienia, ale i o to by w barze było czysto i całkowicie bezpiecznie.

Tagi wpisu: , .

Dodaj komentarz

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>